Ez az olasz város ingyen kínálja ingatlanjait

  Az elmúlt években számos olasz város kínálta házait rendkívül jutányos áron, többnyire alig több mint egy dollárért, azzal a céllal, hogy megállítsa a lakosságcsökkenést. Legutóbb a Nápoly közelében fekvő Zungoli és a szicíliai Sambuca indított hasonló kezdeményezést, és árulta potom pénzért leromlott állapotú ingatlanait. A szicíliai Cammarata városa most egy lépéssel még tovább ment, és ingyen hirdeti meg egyes házait - adja hírül a CNN.

  Forrás: Berthold Werner/wikipedia.org

  Vincenzo Giambrone polgármester az utóbbi három évben szívós munkával próbálta megmenteni szülővárosát az elnéptelenedéstől, ennek jegyében igyekezett meggyőzni azokat, akik rég magára hagyták itteni házukat, hogy az omladozó épületeket ingyen bocsássák az újonnan érkezők rendelkezésére. Nem bírom nézni, ahogy ez a gyönyörű történelmi település elnéptelenedik és romba dől - mondta Giambrone a CNN Travelnek. A tulajdonosok nem számolnak a károkkal, amelyek abból származnak, hogy nem törődnek a felújítással. Ez nemcsak a városképen hagy mély sebet, de igen veszélyes is - tette hozzá.

  Giambrone szerint jelenleg nagyjából tucatnyi üres kőépület áll rendelkezésre, és hamarosan még több is lesz. Cammarata legrégibb részén összesen körülbelül 100 ingatlan vár felújításra, melynek megvalósítását a polgármester az újonnan érkezőktől reméli, akiknek így természetesen több feltételnek kell eleget tenniük, mielőtt megkapják a kulcsokat.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!