Üres a kassza, majdnem száz történelmi műemléket elárvereznek az olaszok

  Hangulatos olasz villák és palazzok várnak vevőkre a hangulatos tájban – eddig ebben nincs semmi új. Az viszont már érdekesebb, hogy rengeteg az eladó műemlék.

  Szám szerint 93 darab házra, kastélyra, kolostorra, sőt, palotára is kiakasztották – persze csak képletesen – az „Eladó" táblát az olaszok. Ezek mind állami kezelésben lévő történelmi műemlékek és az olasz Agenzia del Demanio, mely az állami ingatlanokat kezeli, így próbál némi pénzmaghoz jutni.

  A festői Anversa degli Abruzzi-ban is van eladó műemlékForrás: Francesca Sciarra/Shutterstock

  Mivel az olaszok államadósága valahol az egekben jár, minden forrást meg kell ragadniuk, amilyük csak van, gyönyörű régiségekből pedig van náluk bőven. A listán lévő legtöbb ingatlan ára milliós nagyságrendű, és noha vannak szerényebb tételek is, ezek után egy kicsit kutatni kell a szemfüleseknek.

  A lista hosszú és változatos. Rajta van például egy velencei kolostor, a meseszép Anversa degli Abruzzi-ban található ház, egy kétszintes villa Bolognában, egy reneszánsz palazzo Piacenzában és még számtalan kastély és tengerparti villa.

  Az ügynökség honlapján a teljes lista megtalálható: itt képekkel, leírással és virtuális túrákkal mutatják be a különleges épületeket. Az első árverésre várhatóan október 16-án és 17-én kerül sor, a következő pedig valamikor novemberben lesz, írja a Lonely Planet.

  Bár az épületeket eladják, reménykednek benne, hogy azokat méltón felújítják, hogy az utókor is láthassa őket – vagy még jobb, ha a turisták előtt is megnyitják valamilyen formában, például szállásként vagy múzeumként.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek