Ötszáz hektárnyi erdő lángol Dél-Szerbiában

Három embert menekítettek ki a Szerbia délkeleti részén pusztító erdőtüzek miatt.

A Stara planinán, Trgovište községben, Vranje valamint Prokuplje közelében napok óta lángol az aljnövényzet és az erdő. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak, de még nem sikerült eloltani a tüzet.

Erdőtűz pusztít Dél-SzerbiábanForrás: Wikipédia / Készítette: U.S. Department of Agriculture

A lángok Bulgária felől terjedtek Szerbia felé, Bosilegrad városa illetve Trgovište község közelében mintegy ötszáz hektáron lángol az erdő, ezeken a helyeken rendkívüli helyzetet hirdettek a hatóságok. Egyelőre senki sem sérült meg, de három embernek már el kellett hagynia otthonát az érintett területeken - írja a Pannon RTV.

A vajdasági hírportál korábbi cikkéből az is kiderült, hogy 140 tűzoltó van a nehezen megközelíthető hegyi terepen. Az ország több városából összegyűlt lánglovagok munkáját a csendőrség tagjai és önkéntesek is segítik, de néhány napon belül egy orosz repülőgép is érkezik a helyszínre.

Az illetékesek szerint a szakemberek nagyon nehéz körülmények között, éjt nappallá téve küzdenek a lángok terjedése ellen.  

A helyzetet tovább súlyosbítja az erős szél és a nagy mennyiségű füst, ami eddig ellehetetlenítette a légi oltást is. A tervek szerint, amint az időjárási körülmények megengedik, két helikopter is a helyszínre érkezik, így megkezdődhet a légi oltás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek