Gitáralakú szállodát nyitott Floridában a dúsgazdag indián törzs

A Seminol Hard Rock Hotel & Casino csütörtökön felavatott extravagáns komplexumában 1200 szállodai szoba, egy egész szintet elfoglaló, 7000 férőhelyes szerencsejáték-barlang és több mint 3000 játékautomata várja a látogatókat. A kék üvegborítású palota 1,5 milliárd dollárból épült a Miamitől 30 kilométerre északra fekvő üdülőhelyen, Hollywoodban - adja hírül az MTI.

A hotel építési munkálataiForrás: Yanjipy/wikipedia.org

A szeminol volt az első indián törzs, amely 1979-ben egy bingóterem nyitásával befektetett a szerencsejáték-iparba, bírósági ítéletek sorozata után, 1988-ban pedig az összes indián törzs végleg jogot szerzett kaszinók működtetésére. Mára a szeminol lett az egyik üzletileg legsikeresebb őslakos törzs. A rezervátumokban élő szeminolok 2006-ban 965 millió dollárért megszerezték a világot behálózó Hard Rock Cafe üzletláncot, amelyet az akkori gazdasági válság ellenére sikeresen működtettek.

A Hard Rock-láncolat hasznából részesül mindenki, akinek ereiben legalább 25 százalékban szeminol indián vér folyik.

Pontos adatok nem állnak rendelkezésre, a Forbes magazin 2016-os kalkulációja szerint azonban a törzs minden tagja születésétől kezdve évi 128 ezer dollárt kap, vagyis nyolcévesen már milliomosnak számít.

A szinte korlátlan pénzesőhöz azonban sok szeminol vegyes érzelmekkel viszonyul. Egy falusi indián azt mondta az AFP-nek, hogy a sok pénz sok bűnözést hoz magával a rezervátumokba, az idősek minden pénzüket elköltik, elfelejtik, hogy honnan jöttek.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek