Jövőre újabb útvonalakat járhatunk be a római örökség jegyében

  Az úgynevezett római útvonal négy európai makrorégiót foglal magába: az Adria-, a Jón-tenger, a Balti-tenger, az Alpok és a Duna régióját - írja a Hr Turizam.

  A római kori történelmet népszerűsítik a horvátok isForrás: Facebook / Turistička zajednica grada Vinkovaca

  Az Európa Tanács 1987-ben kezdeményezte az Európai Kulturális Utak elnevezésű programot, melynek célja az egyes régiók kulturális értékeinek felkutatatása, az ott található szellemi örökség bemutatása. A projekt elősegíti a határon átnyúló együttműködést, valamint hozzájárulnak egy innovatív hálózat létrejöttéhez is Európában, amely bemutatja a résztvevő régiók közös kultúráját és örökségét.

  A római út Olaszországon, Szlovénián, Horvátországon, Görögországon, Szerbián, Ausztrián, Bosznia és Hercegovinán, valamint Albánián vezet, összesen 40 településen vezet keresztül.  

  A projekthez a horvátországi Vinkovci is csatlakozik az Európa Tanács Routes4u programjának keretében. Vinkovci a legidősebb európai város, amely több mint 8300 éve folyamatosan lakott, és amelyről jövőre még sok titkot megtudhat, aki az új útvonalon ismerkedik vele.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!