Hetekig tartó balkáni karneválra készülődnek Montenegróban

  Már most megkezdték a februári Mimóza Fesztivál szervezését Montenegróban. A nagy múltra visszatekintő karnevált a népszerű énekesnő, Lepa Brena nyitja majd meg - tudtuk meg a Montenegrói RTV hírportál cikkéből.

  Mazsorettes lányok a Mimóza karneválonForrás: Facebook / Festival Folklora Mimoza Herceg Novi Montenegro

  A montenegrói mazsorettes Mimózák karavánját jövőre a régió egyik legnagyobb és legkedveltebb énekesnője az „Igalo" hotel előtti téren kezdi meg. A koncertekkel, maszkabálokkal, táncmulatságokkal és színházi előadásokkal színesített fesztivál minden évben február 1-től március 22-ig tart Herceg Noviban.

  A megnyitót követő napon, február 15-én, szombaton a Herceg Novi riviérán tartják a mimóza-, hal- és bor- ünnepséget. Ezt követően, február 21-től ismét zenés rendezvényre kerül majd sor, amely igazi balkáni hangulatot teremt a tengerparton: 21-én Petar Graąo lép színpadra, március 7-én Aco Pejovićot hallhatja a nagyközönség, míg Dejan Matić koncertje március 13-án lesz.

  A koncertek mellett álarcosbált is tartanak majd a fesztivál hétvégéin, a Tradicionális Halvacsora pedig február 22-én lesz. A Mimóza Fesztivál záró akkordjaként március 14-én az ismert szerb énekes, ®eljko Joksimović dalai csendülnek fel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!