Hetekig tartó balkáni karneválra készülődnek Montenegróban

Már most megkezdték a februári Mimóza Fesztivál szervezését Montenegróban. A nagy múltra visszatekintő karnevált a népszerű énekesnő, Lepa Brena nyitja majd meg - tudtuk meg a Montenegrói RTV hírportál cikkéből.

Mazsorettes lányok a Mimóza karneválonForrás: Facebook / Festival Folklora Mimoza Herceg Novi Montenegro

A montenegrói mazsorettes Mimózák karavánját jövőre a régió egyik legnagyobb és legkedveltebb énekesnője az „Igalo" hotel előtti téren kezdi meg. A koncertekkel, maszkabálokkal, táncmulatságokkal és színházi előadásokkal színesített fesztivál minden évben február 1-től március 22-ig tart Herceg Noviban.

A megnyitót követő napon, február 15-én, szombaton a Herceg Novi riviérán tartják a mimóza-, hal- és bor- ünnepséget. Ezt követően, február 21-től ismét zenés rendezvényre kerül majd sor, amely igazi balkáni hangulatot teremt a tengerparton: 21-én Petar Grašo lép színpadra, március 7-én Aco Pejovićot hallhatja a nagyközönség, míg Dejan Matić koncertje március 13-án lesz.

A koncertek mellett álarcosbált is tartanak majd a fesztivál hétvégéin, a Tradicionális Halvacsora pedig február 22-én lesz. A Mimóza Fesztivál záró akkordjaként március 14-én az ismert szerb énekes, Željko Joksimović dalai csendülnek fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek