A tengeri élővilág sokszínűsége köszön vissza Herceg Novi épületeiről

  Két új falfestménnyel gazdagodott Herceg Novi, amelyek a tengert, annak élővilágát és minden szépségét ábrázolják. A festmények a Pet Danica sétányon és a Risanska utcában találhatók.

  Milivoje Kostić 3D hatású alkotásaForrás: Opština Herceg Novi

  A sétányon található művet az ismert 3D-technika művész és rajztanár Milivoje Kostić készítette, a Risanska utcában pedig Marko Petričević és Maša Laković, a cetinjei képzőművészeti egyetem hallgatói alkottak. A tanár alkotása 3D-ben mutatja be a halak varázslatos világát, erős színekkel téve egységessé a kialakult tengeri képet.  

  A diákok alkotása Herceg Novi régi térképét ábrázolja, amelyet Vinćenco Koroneli, a 17.század legjelentősebb olasz földrajzi alakjának a munkája ihletett. Az ő munkái adtak később alapot a kartográfusok térképeinek.

  A diákok falfestménye Herceg NovibanForrás: Opština Herceg Novi

  A falra festett alkotásokat egy nyilvános verseny során választották ki, a benyújtott munkákat szak zsűri véleményezte - írja a Montenegrói RTV.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!