Száz év után feltárulnak az etióp Császári Palota titkai

Több mint egy évszázadig állt rejtve az idegenek előtt a II. Manalik által építtetett Császári Palota belseje. Kizárólag Etiópiai vezetői és a komplexumot védő csapatok léphettek be rajta, most azonban megnyitották kapuit, írja a CNN. 

Forrás: Marek Poplawski/Shutterstock

Az Addisz-Abebában lévő palota falai cselszövések és hódítások terveinek színetere volt. A szigorúan védett objektum mellett a gyalogosoknak még az utca  másik oldalára is át kellett menniük, és ha véletlenül lerobbant palotánál egy autó, azonnal el kellett onnan tolni. 

A katonák még ott vannak ugyan, de az épület egy részének felújítása után már az egész világ megismerheti az épületet, mely II. Menelik óta volt az etióp uralkodók és vezetők lakóhelye. A felújítási munkálatokra a miniszterelnök, Abiy Ahmed kérésére került sor, a munkákálatok hozzávetőlegesen 170 millió dollárba kerültek.

A város lakói és turisták mostantól szabadon látogathatják a 4000 négyzetméteres Unity Parkot is, mely a palotán kívül helyezkedik el. Annak ellenére, hogy az épület továbbra is a miniszterelnök otthona, a földterület hivatalosan visszakerült Addisz-Abeba városához.

Addisz-Abeba, Etiópia fővárosaForrás: rvdw images/Shutterstock

A parkban a zöld területeket és a palota felújított épületei mellett egy állatkert is található. Az elrendezés és a formatervezés nagy részét játékosság jellemzi, ami különös ellentétben azzal a sötét korszakkal, amelyet a palota korábban megélt - amikor még tisztításokat végeztek és foglyokat kínoztak itt. Most furcsa szobrok és fűbe süllyesztett narancssárga vízilóféleségek találhatók a sétány körül, amely az  bejárattól a palotához vezet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek