Kerek évfordulót ünnepel az apátság

  A történelemkönyvekből emlékezhetünk arra, hogy újjáépítése után 1269. október 13-án szentelték fel a londoni Westminster Apátságot, amely tizenhat királyi esküvőnek adott helyet, emellett szinte az összes angol koronázási ünnepség itt zajlott, és számos szent és uralkodó földi maradványait őrzi az impozáns épület.

  Forrás: Ed g2s/ Wikipedia

  Az épület 750. születésnapjának alkalmából maga II. Erzsébet angol királynő is részt vett az ünnepségen, aki ebben a templomban mondta ki a boldogító igent férjének, az idén 98 éves Fülöp hercegnek. A 93 éves királynőt Kamilla cornwalli hercegnő, a trónörökös Károly herceg felesége kísérte el az eseményre, melyen különböző vallások vezetői is részt vettek - adta hírül az MTI.

  Az apátságot bencés barátok alapították 960 körül, a tempolom 1245 és 1269 között francia ihletésű, korai gótikus stílusban készült. Itt található a szigetország legöregebb ajtaja is, melyet még a XI. században, Edward király gyóntató templomának részeként alakítottak ki. 

  Forrás: Tebbetts/Wikipedia

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!