Aki retteg a tarantula pókoktól, most ne utazzon a San Francisco-öböl környékére!

  Több ezer hím tarantula pók bújik elő mostanában a talajból a San Francisco-öböl környékén, miközben párját keresi – olvasható a Business Insider cikkében.

  Nem éppen szívderítő egy ilyen, sőt, sok ilyen egyeddel összefutni az utcán vagy parkokbanForrás: Ltshears-Trisha M Shears/Wikipedia

  A madárpókfélék családjába tartozó hímek párzási szezonja általában a nyár végén, ősz elején lezárul, az öböl meleg időjárása azonban most meghosszabbította ezt az időszakot. A környék lakosai és a Mount Diablo State Park túravonalain kirándulók nem győzik a pókok tömegeit kerülgetni.

  Bár a tarantulák látványa a legtöbb emberből rettegést vált ki, valójában nem veszélyesek az emberre.

  A csípéskor kibocsátott méreganyagok nem hatnak károsan az emberi szervezetre, de enyhe bőr- és szemirritációt okozhatnak. 

  Ugyan kevesen, de vannak, akik örömmel várják a félelmetes kinézetű látogatókat. Közéjük tartozik Al Wolf, a Sonoma Megyei Hüllő Mentőhely igazgatója (Sonoma County Reptile Rescue )

   Nagyszerű időszak ez. Évente csak egyszer lehet ilyet látni. 

  – mondta lelkesen. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek