Még börtönben lévő labirintusokat is találhat ezzel a keresővel

Ha imádja a labirintusokat, van egy jó hírünk: már egy egész világra kiterjedő labirintus keresőben nézelődhet, majdnem hatezer labirintus között!

A labyrinthlocator.com egy olyan kereső, amelyben országra, államra vagy városra is rákereshetünk és kidobja az adott hely labirintusainak listáját. Az adatbázis a világ 80 országának 5900 labirintusából merít - szerencsés esetben képpel, olykor anélkül -, de pontos címmel. Tehát könnyedén megtalálhatjuk, amit keresünk.

Forrás: Claus Ableiter/Wikipedia

Lehetőség van részletes keresésre is, ahol meghatározhatjuk, hogy művészeti darabra, rekreációs, üzleti, mezőgazdasági, idegenforgalmi, történelmi célú helyre gondolunk, sőt, még a börtönökben kialakított labirintusokat is kiadja. Ebből például öt darabot dob ki, mindegyik az egyesült Államok területén van. 

Magyaroszágra kilenc találatot ad ki, például, amely magába foglal egy kövekből kirakott Hideg-hegyi labirintust, de az Apátsági Arborétum labirintusát is.

Forrás: Wikipedia

Az oldalon lehetőség van labirintus feltöltésére is, ehhez egy adatlapok kell kitölteni és elmenteni. Ezen kívül a labirintusok tipusairól is tájékozódhatunk. 

Az oldalt a Labirynth Society amerikai nonprofit szervezet alapította 2004-ben. Ők egyébként találkozókat, programokat is szerveznek a labirintusok témakörében, és a honlapjuk szerint május 4-én van a Labirintusok Világnapja. 

 Az ajánlóban látható kép forrása:Tarey/Pixabay

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek