150 éves szülinapját ünnepli jövőre az USA legnagyobb művészeti múzeuma

A történetét bemutató nagyszabású kiállítással, valamint számos további izgalmas programmal ünnepli fennállásának 150. évfordulóját 2020-ban a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum (Met).

Az ünnepléssorozat középpontjában a március 20-án nyíló Making The Met, 1870-2020 című grandiózus kiállítás fog állni, amely az intézmény gyűjteményéből összeválogatott több mint 250 alkotás, köztük a látogatók kedvencei, valamint a törékenységük miatt csupán egyszer-egyszer kiállításra kerülő kincsek révén kalauzolja végig az érdeklődőket a manhattani múzeum történetén.

Metropolitan MúzeumForrás: anielbaez0/Pixabay

A 2020-as év kiemelt eseménye lesz a felújított British Galleries megnyitása, a kerek évforduló alkalmából a múzeumnak ajándékozott új műtárgyak bemutatása, valamint interkulturális installációk elindítása is.

A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumot néhány amerikai üzletember, pénzügyi szakértő, vezető művész és gondolkodó hozta létre 1870-ben. A Met az Egyesült Államok legnagyobb művészeti múzeuma, és évi csaknem hétmillió látogatójával a világ három leglátogatottabb művészeti intézménye közé tartozik, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek