Megnyílik New York leghíresebb fémasszonyának múzeuma

Már öt éve kalapáltak New York jelképének, az 1886-ban emelt Szabadság-szobornak az aljában, és lőn, meglett az eredménye. A CNN szerint május 16-án megnyit a The Statue of Liberty Museum. Ez azoknak is jó lesz, akik a szobor tetejére vezető zsúfolt mászást akarják megúszni, de elmerülnének a szobor történetében.

Gyerekeknek 9 dollárért (kb. 2500 forintért), felnőtteknek 13,5 dollárért (kb. 3800 forintért) lehet majd eljutni a Liberty- és az Ellis-szigetre és bejárni azokat. Aki a múzeumba megy egyenesen, előbb egy háromrészes videót fog megtekinteni a szobor előtörténetéről.

Bent további interaktív látványosságok várnak. Frédéric Auguste Bartholdi francia szobrász, a mű alkotója műtermébe is bepillantást nyerhetünk, láthatjuk a torony már lecserélt, eredeti, a nyolcvanas évek óta raktárban porosodó fáklyáját és egy fotó kíséretében elmondhatjuk, mit jelent nekünk a szabadság.

A New York-i Szabadság-szobor.Forrás: pixabay.com / Free-Photos

A tervezésért a manhattani ESI Design a felelős. Olyasvalamit akartak, ami koncentráltan és gyorsan mutatja be a szobrot, amit rapid módon meg tud emészteni a rajta átfolyó nagy tömeg. Ha már folyás, a 2012-es pusztító Sandy hurrikán óta nem építkeznek ugyanúgy New Yorkban: a múzeumot is magasabbra emelték az 500 évente előforduló legnagyobb árvíz szintjénél.

Aki pedig nem tud eljutni a szoborhoz, annak kifejlesztettek iOS-re egy alkalmazást, ami a kiterjesztett valóság eszközével mutatja be a műalkotást. Még a szobor 3D-s modelljét is feltöltötték az appra. Podcastot is indítanak, amiben történészek mesélnek a Szabadság-szobor múltjáról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek