A sztárok neve mellett valami más is helyet kapott a Hírességek Sétányán

A Musso & Frank Grill nevű étterem és bár 2019-ben lett száz éves. És nem akárhogyan ünnepelte a születésnapját, hanem egy vendégszerepléssel Tarantino legújabb filmjében, a Volt egyszer egy Hollywood-ban, valamint egy megtisztelő csillaggal a hollywood-i Hírességek Sétányán. Ez pedig azért akkora hír, mert a sztárok és színészek mellett, eddig még egy étterem és bár sem kapott csillagot az 1960-ban létesített sétányon.

Az a híres martiniForrás: Musso & Frank Grill / Faceboo.com

A martinijeiről híres bár 1919. szeptember 27-én nyitott meg, eredetileg Francois néven. Akkoriban, a Forgatókönyvírók Céhe a szemközti épületben volt, így a bár hamar kedvelt törzshellyé alakult. Olyan vendégek adták itt egymásnak a bárszékeket, mint John Fante, Dorothy Parker, Raymond Chandler és William Faulkner. Az utóbbiról az a hír járta, hogy még a bárpult mögé is beengedték, hogy a saját koktélját kikeverje. Központi elhelyezkedésének köszönhetően nem sokkal később már olyan színészek is tiszteletüket tették az azóta Frank & Musso Grill-ben, mint Charlie Chaplin, Orson Welles és Humphrey Bogart. Évtizedekkel később pedig a fiatal Johnny Depp ennek a lokálnak a telefonszámát adta meg, mint kapcsolattartó, amíg nem volt sajátja Los Angeles-ben - olvasható a Lonely Planet cikkében.

Bár a Musso elsősorban remek steak-jeiről és martinijáról híres, mióta csillagot kapott és megjelent Tarantino filmjében, a piros-fekete zakós személyzet szerint megnőtt a kereslet Brad Pitt és DiCaprio filmbéli kedvence, a Bloody Mary iránt. Ha arra járnak, kóstoljanak meg egy pohárral.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek