Ilyen munkaerőt még egy olasz étteremben sem láttunk

Megérkeztek és a héten már munkába is állnak Olaszország első robotpincérnői egy olyan liguriai étteremben, ami anno pihenőhelyéül szolgált Ernest Hemingway amerikai regényírónak és Eugenio Montale olasz költőnek is. A történelmi múlt ellenére, az észak-olaszországi Rapallo városban lévő étterem tulajdonosa úgy gondolta haladni kell a korral, és berendelt két robotpincérnőt.

XR1Robot egy barcelonai kiállításon - A kép csak illusztrációForrás: NurPhoto/Joan Cros/AFP

Az életnagyságú robotok, amik kiszolgálják majd a vendégeket, eddig még csak tesztüzemmódban voltak, de 2019. május 8-án már hivatalosan is felveszik a munkát. A La Stampa című olasz lap szerint a robotok a múlt héten érkeztek Kínából és a Gran Caffe Rapallo tulajdonosa, Gabriele Hu maga szerelte össze és helyezte üzembe őket.

A robotok női hangon beszélnek, szenzoraik segítségével navigálnak az emberek és a tárgyak között, és kérésre énekkel köszöntik a szülinaposokat. A tulajdonos szerint egy robot nem helyettesíti az emberi munkaerőt, de megkönnyíthet bizonyos dolgokat és segíthet a kollégáknak. A két "új pincérnőnek" még nincs neve, így a vendégek is segíthetnek majd a névválasztásban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek