Annyi szitakötő volt az égen, hogy a radarképen felhőnek nézték a hatalmas rajokat

Az Egyesült Államokban, Ohióban figyeltek fel a különös jelenségre, vagyis, hogy a radarképek felhőt jeleztek egy olyan térség felett, ahol valójában nem volt semmi ilyesmi. Az ohioi meteorológiai állomás rögzítette az ellentmondásos meteorológiai jelenséget: a radarképek szerint Cleveland környkékt felhőt borították, noha a valóságban nem volt semmi az égen.

A kép illusztrációForrás: Kaz/Pixabay

Vagyis volt. A radarok ugyanis nem felhőket, hanem vándorló szitakötő-, és madárrajokat rögzítettek, melyek olyan hihetetlen sűrűségben lepték el az eget, hogy felhőnek néztek ki a radaron.

A CNN-nek nyilatkozó professzor elmondása szerint a szitakötők vándorlásáról egyelőre nagyon keveset tud a tudomány, ilyen nagyságrendű rajokat még egyáltalán nem is figyeltek meg. Egyébként sem jellemző, hogy a szitakötők rajokban vándorolnak, így valószínűleg a helyi időjárás miatt alakult ki ekkora tömeg. Amit viszont biztosan tudnak a szitakötőkről, hogy naponta átlagosan 13 kilométert repülnek, de a feljegyzések szerint olyan egyed is volt már, amely egy nap alatt 140 kilométert tett meg, írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek