Gázmeghajtású madarakkal trollkodott egy időjárási oldal

Ezt tényleg nem láttuk jönni: a nap egyik legnagyobb április 1-i (tudják, bolondok napja!) átverését a Severe Weather Europe Facebook-oldala produkálta. Az időjárási weboldalon gyakran tesznek közzé mind észlelői fotókat, videókat viharokról, havazásról, napsütésről stb., mind tudományos háttércikkeket arról, mi miért történik a légkörben.

Most a tudományos rovatot lovagolták meg fingó madarak hátán.  

Paint-műalkotás bolondok napjára.Forrás: Severe Weather Europe/Facebook

A kimondottan gagyi, gyanúsan Paintben összerakott fotó mellé nagyon komolynak tűnő, tudományos nyelvezetű, angol nyelvű szöveget írtak. Az egész egy összeesküvés-elméletet, a chemtrail-teóriát teszi nevetség tárgyává (dióhéjban az a lényege, hogy egyesek szerint az égen a repülők által húzott kondenzcsíkok voltaképp mérgező vegyületek, amik egy világösszeesküvés részei a lakosság ritkítására).

Ezt konkrétan nevén is nevezik: a kamuelmélet lényege, hogy az állatok és a kondenzcsíkok között kapcsolat áll fenn, ami a chemtrail-elméletet is érthetővé teszi. Azt írják, a tényleg létező Sentinel-3 műhold mérései szerint a vándormadarak csapatos repülései során vegyi csíkot húznak maguk után. Már ez is kamugyanúsan cseng, de aztán hozzáteszik, a Királyi Biológiai Társaság dr. Dolittle (innen ismerős lehet a név) vezette kutatócsapata szerint

bizonyos vándormadarak táplálkozási szokásai gasztrointesztinális gázok fokozott termelését eredményezik, ami kiengedéskor halvány, de tisztán látható kondenzcsíkokat okoz.  

Magyarul a vándormadarak fingása okozza a kondenzcsíkokat. Innen már teljes áltudományos őrület a szöveg, a madárszellentés bonyolult vegyi összetételéről és egészségügyi veszélyekről hadovál. Nem állnak meg félúton az őrülettel, kijelentik, hogy dr. Dolittle-ék vizsgálata szerint az ominózus madarak direkt olyan táplálékot fogyasztanak, amik fokozzák a gáztermelést. De mi ezzel a madarak célja?

A bolondok napjai diliszöveg szerint vagy valami környezet(védelm)i céljuk van vele, vagy egyszerűen a sugárhajtás segítségével, a bélgázokat gyorsításként használva segítik saját repülésüket.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek