Tokió borús időjárása rekordot döntött

  Tokióban az elmúlt 18 napban alig három órát sütött összesen a nap, ilyen kevés napsütést utoljára 1988-ban jegyeztek fel, akkor 17 nap alatt tapasztaltak hasonlóan kevés napsütést. A napsütés hiánya nem csak a városban élő lakosság mindennapjaira van hatással, de súlyos gondokat okoz a mezőgazdaságban is. A hivatalos statisztikák szerint az uborka ára 50 százalékkal magasabb, mint a korábbi években, a padlizsán 20 százalékkal drágább, a zöldpaprika pedig 9 százalékkal.

  Tokió, Shibuya negyed - A kép csak illusztrációForrás: The Yomiuri Shimbun/Kaname Muto/AFP

  Japán keleti és nyugati régióiban is szokatlanul alacsony a hőmérséklet, június vége óta alig süt ki a nap. A Japán Meteorológiai Szövetség szerint Tokióban július 4. és 12. között, nyolc napon át 25 Celsius-fok alatt volt a hőmérséklet.

  A meteorológiai szolgálat szerint legalább egy hétig még tovább marad a borús, esős idő, és a levegő is hűvösebb lesz, mint az ilyenkor megszokott. A meteorológusok felhívták a gazdák figyelmét arra, hogy 1988-ban és 1993-ban, amikor hasonlóan borús, hűvös volt az idő az évnek ebben a szakában, Japán-szerte súlyos károk keletkeztek a termésben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!