Viccből hirdették meg az 51-es körzet ostromát, de már 2 millióan jelentkeztek rá

Nyár közepén már egymillió ember regisztrált egy Facebook-eseményre. A viccnek szánt ötlet lényege az lett volna, hogy a jelentkezők együtt elfoglalják az 51-es körzetet. Azóta egyre csak gyűrűznek az események.

Az Egyesült Államokban található 51-es körzet az UFO hívők paradicsom, mivel az terjedt el a bázisról, hogy földönkívülieket tartanak itt, sőt, kísérleteznek is rajtuk. Valaki erre kitalálta, hogy le kéne rohanni a területet, és ötletét fel is dobta a közösségi oldalra. Bár az eredeti szervező valószínűleg nem gondolta komolyan a dolgot, nagyon hamar és nagyon sokan ráharaptak a gondolatra – az esemény posztolása óta már 2 millióan.

A kép illusztrációForrás: Fer Gregory/Shutterstock

Bár valószínű, hogy a megjelenést jelzők nagy többsége szintén csak viccel, ez már olyan mennyiségű ember, akikkel komolyan számolni kell. Ezért aztán a titkos katonai bázisnak is helyt adó megyében felkészültek arra, hogy szükségállapotot hirdessenek, ha tényleg ostromra kerülne a sor. A nevadai Lincoln megye a szomszédos megyékhez fordult segítségért, hogy a szeptember 20-ra meghirdetett eseményre megfelelő mennyiségű ember várja az ide érkező tömegeket – és, hogy megakadályozzák az esetleges törvénysértéseket.

Az 51-es körzetet irányító amerikai légierő már hetekkel ezelőtt jelezte, hogy készen állnak a támadásra, melyet meg fognak védeni minden áron. Ettől persze csak megugrott az eseményre a Facebookon jelentkezők száma. Hogy hányan gondolják viccnek az egészet, azt nem tudni, minden esetre, egy helyi vendéglős kihasználva az óriási érdeklődést ufós tematikájú zenei fesztivált is szervezett a sivatagba, szeptember 20. és 22. között, írja az Index.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek