Ufót kiáltott fél New York egy trafótűz miatt

Kigyulladt egy transzformátorállomás csütörtök éjjel New Yorkban, sok helyi lakos az eget megvilágító kék fények miatt földönkívüliek megjelenésére gyanakodott az MTI híre szerint.

.Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Simin Liu

A trafoállomás a Con Edison (ConEd) áramszolgáltató erőművében gyulladt ki, Queens városrész Astoria negyedében, Manhattannel szemben. Kék villámok borították be az eget az Egyesült Államok pénzügyi fővárosában, rövid idő alatt földönkívüliek és szuperhősök megjelenéséről szóló üzenetek hemzsegtek a Twitteren. Eric Phillips, a New York-i polgármester szóvivője hűtötte le a kedélyeket ugyanitt:

Szó sincs földönkívüliekről, egy transzformátorállomás robbant fel a ConEd queensi erőművében.  

Áramszünet miatt rövid időre leállt a forgalom a többségében belföldi forgalmat lebonyolító La Guardia repülőtéren és a negyedet átszelő 7-es metrón. A robbanás után bő egy órával a rendőrség megerősítette, hogy „senki sem sérült meg”, bár a telefonügyeletes rendőr maga is kijelentette, hogy „kész őrület" volt.

„Rövid tűz volt az astoriai alállomáson, ami miatt csökkent a feszültség a hálózatban" – erősítette meg a Con Edison vállalat, ami biztosított arról, hogy valamennyi áramvezeték üzemel és a rendszer biztonságos.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek