A világ tetején nyílt akvárium

  Nemcsak magasan van, hanem ráadásul hatalmas is a világ legmagasabban megnyílt akváriuma.

  A hétvégén nyílt meg a Csinghaj-tibeti-fennsík legnépesebb városában, Hsziningben a világ legmagasabban fekvő akváriuma. A 2261 méteres tengerszínt feletti magasságon épült létesítmény összesen 28 ezer négyzetméter. Az akváriumban 400 vízi élőlényfajt és több mint száz szárazföldi állatot tekinthetnek meg a látogatók, írja a Turizmus Online. Látható itt többek között a Csinghaj-tó jellegzetes pontyféléje, a Gymnocypris przewalskii, valamint két Oroszországból érkezett beluga (fehér delfin), illetve nyolc, Japánból érkezett palackorrú delfin.

  A kép illusztrációForrás: paulbr75/Pixabay

  A vízipark kivitelezése két évet vett igénybe, a létesítményben sarki farkasok és rókák is élnek a vízi élőlényeken kívül. A létesítmény igazgatója, Luo Rubin elmondta, hogy az állatok számára igyekeztek eredeti életkörülményeiket szimulálni és a lehető legjobb környezetet teremteni.

  Az akváriumnak a nyitás első két napján több mint nyolcezer látogatója volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!