Szeretne Winston Churchill legénylakásában élni? Semmi akadálya!

Kiadó az egykori brit miniszterelnök lakása a Londonban található Mayfairben.

Winston Churchill politikai pályafutásának kezdetén élt az angol főváros egyik legelőbb kerületében, ma pedig bárki kibérelheti a kis lakást, melynek heti ára 1500 font, azaz körülbelül 524 ezer forint, vagy, ha havonta szeretnénk fizetni, akkor 6200 fontért, azaz bő 2 millió forintért a miénk is lehet a történelmi legenda kuckója.

Mayfair, Mount StreetForrás: Willy Barton/Shutterstock

A legénylakásban két hálószoba van, teljesen be van bútorozva, ablakiból pedig az ötcsillagos Connaught Hotelre lehet rálátni. A Mount Streeten található ingatlan egy szivarbolt felett található – az üzlet emléket is állít a szivarok iránti rajongásáról ismert politikusnak, írja a TurizmusOnline.
Churchill 1900 és 1905 között lakott a Viktória korabeli épület második emeletén lévő 98 négyzetméteres lakásban. 26 évesen költözött be, és akkor is itt lakott, amikor megkezdődött politikusi karrierje.

Az épület és a lakás az idők folyamán átesett néhány átalakításon, ám a modernizálás ellenére megőrizte eredeti stílusát. És persze a régi bérlő személye csak még kívánatosabbá teszi a lakást, mely sok érdeklődőt vonz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek