Japánban nyolcmillió ház és lakás áll üresen

  Ha valaki ingatlant szeretne venni a szigetországban, most aztán bőven van miből válogatnia. Hogy miért van ennyi üres ház? Ebben a természeti katasztrófák, az elöregedő népesség, sőt, egy különös, régi babona is közrejátszik.

  Bár Japánban híresen kicsik és drágák az otthonok, a szigetországban nyolcmillió eladó, vagy elhagyott lakás és ház található, írja a turizmus.com.

  Bizonyos házakról különös történetek keringenekForrás: Kakidai/Wikipedia

  A Japánt sújtó természeti katasztrófák mellet, az idősödő népesség miatt is növekszik ezeknek a házaknak a száma. És még egy furcsa ok áll a háttérben: létezik egy ősi babona, amely szerint nem szabad olyan házat megvenni, ahol erőszakos, vagy természetellenes haláleset történt.

  A helyzet annyira szélsőségessé vált, hogy a kormány külön programot indított, hogy csökkentese az üresen álló ingatlanok számát. Akár pénzügyileg is támogatják azokat az - elsősorban hátrányos helyzetű - potenciális vevőket, akik szívesen felújítanának egy-egy ilyen lakást vagy házat.

  Wataru Sakakibara, az NRI (Nomura Kutatóintézet) vezető tanácsadója szerint 2033-ra akár 21,7 millióra is nőhet az üresen álló ingatlanok száma, ami az építkezések korlátozásához vezethet, ez pedig negatív irányba befolyásolná a gazdaságot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!