Megtalálták az ötven éve íródott palackposta feladóját

Az üzenetet, Paul Elliot, egy ausztrál halász találta meg, aki a fiával épp halászni volt az Eyre-félsziget nyugati partjainál. Az üzenetet a brit Paul Gilmore írta alá, aki 1969-ben, 13 évesen elhajózott a a nyugat-ausztrál Fremantle-től a délen fekvő Melbourne-ig. Az ő hollétét próbálják most kideríteni. Az 1960-as években sok százezer brit kivándorló utazott Ausztráliába, útjukat az ausztrál kormány támogatta, a gyermekek pedig ingyen utazhattak. A levélben az áll, hogy Paul a Fairstar nevű hajó fedélzetén utazik és kéri, aki megtalálja az üzenetet, jelezzen neki - olvasható a theguardian.com oldalán.

Forrás: Pixabay.com

A szakértők szerint a palackot feltehetően partra sodorta a víz, és most egy vihar szabadíthatta ki, ezért maradhatott a part menti vízben. Azt viszont kizártnak tartják, hogy a palack 50 éve sodródna a vízben, mivel az óceán sohasem nyugodt.

"Ha Ausztrália déli partjainál dobták a vízbe, elképzelhetetlen, hogy ott maradt volna, hiszen a víz egyből elsodorja" – mondta a szakértő.

A felfedezés után híre kelt a palackpostának és a fiú testvéreit sikerült is megtalálni. Gilmore húga igazolta, hogy a fiú több palackba is levelet tett és azokat bedobta az óceánba, de arra nem gondolt senki, hogy ezeket egyszer valaki meg is találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek