Ilyen árak várják a turistákat Budván

Igaz, egyes strandokon méregdrága a nyugágybérlés Budván, de ha ezeket elkerüli, viszonylag olcsón megúszhatja a tengerparti nyaralást. Mutatjuk, mennyibe kerül egy kávé a strandon, és azt is, hogy milyenek az apartmanárak.

 A szerb Turistički Svet utazási hírportál cikke szerint Budván azok is találnak maguknak való szállást, akik nem sajnálják a pénzt luxus hotelszobára, de azoknak is akad apartman, akik az olcsóbb megoldásokat keresik.

Naplemente BudvánForrás: Shutterstock / Készítette: Volodymyr Martyniuk

Állítólag egy fürdőszobával kiegészített, egy szobás szállást már 7 euróért is lehet bérelni éjszakánként a tengerparti városban. Egy négy tagú család legkevesebb 35 euróból úszhatja meg a szálláshelyet egy napra, és ugyanennyiért félpanziós, három csillagos hotelszobát is lehet bérelni fejenként.

Amennyiben étteremben tervezi az étkezést, 3 és 5 euró között rendelhet reggelit, a főtt ebéd pedig akár 9-12 euróból is megoldható. A kávéért átlagosan 1,5 eurót kérnek el, míg az üdítőitalok 1,5-3 euróba kerülnek a szerb hírportál szerint.

Amennyiben autóval indul várost nézni Budván, plusz költségekkel kell számolnia: a parkolási díj egy órára 0,60 és másfél euró között mozog, attól függően, hogy melyik zónában talál szabad helyet. A belváros nevezettességei körül a Citadella az egyik leglátogatottabb régi épület, amely idén 2 eurós belépővel tekinthető meg.

A városi strandokon már 7 euróért lehet bérelni napozó ágyat és napernyőt, ami szintén némi plusz kiadás lehet, de a jó hír, hogy ha 17 óra után foglalná el a nyugágyakat, akkor már nem kell fizetni érte.

Az elfogadható árak mellett számos kikapcsolódásra is lesz lehetősége Budván: egész nyáron bulikkal, kulturális rendezvényekkel várják a turistákat. Bekapcsolódhat például a Grad teatar elnevezésű rendezvénybe, amely augusztus 30-ig zajlik a városban, és színházi előadásokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal várja a látogatókat. Augusztus 12-e és 16-a között pedig gyereknapokat tartanak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek