Két euróért látogatható a budvai Citadella

A múlt héten megnyitotta kapuit az adriai térség egyik legrégebbi vára, a budvai Citadella. A 2500 éves tengerparti épületet a mindössze 2 eurós belépő megvásárlásával bárki körbejárhatja. A várból remek kilátás nyílik a tengerre és az óvárosra is.

Budvai CitadellaForrás: Shutterstock / Készítette: Zabotnova Inna

A belépőjeggyel egy többnyelvű katalógust is kapnak, amiben részletes leírást találnak a várról, annak jelenéről és évezredekre visszanyúló múltjáról – írja a Montenegrói RTV. Jelenleg 10 és 18 óra között várják a látogatókat, de júniustól meghosszabbítják a nyitvatartást, és este 8 óráig lehet majd sétálgatni a várban.

Az 5-6. században épült erődítmény a híres Színház Város nyári kulturális fesztiválnak ad otthont, de található benne egy kis múzeum, illetve könyvtár, tele ritka kötetekkel és térképekkel. Feltételezik, hogy a Citadella egy régi görög akropolisz helyén épült fel, de jelenlegi formáját a 19. században nyerte el az osztrák uralom idején. A Citadellán belül láthatók a Santa Maria de Castello templom romjai, amiről az egész épületkomplexum a nevét kapta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek