Most először nem öltek állatot a spanyol bikafuttatáson

Először ért véget a bika leölése nélkül az észak-spanyolországi Tordesillas híres bikafuttatása, amelyen immár törvény tiltja a jószág leölését.

A lovasrendőrség felügyelte keddi rendezvényen több százan futottak együtt a bikával. A helyi média beszámolója szerint az ünnepségen pofonok is csattantak a több száz éves tradíció ellenzői és támogatói között, néhányan dulakodtak is - írja az MTI.

 

Toro de la vega Tordesillas 2013Pablo Blazquez Dominguez / Getty Images Hungary

 A Madridtól 200 kilométerre lévő településen 1534 óta rendezik meg a híres, Toro de la Vega elnevezésű eseményt - ezt most Toro de la Penára keresztelték át -, amelyet a bikával folytatott lovagi tornaként szoktak emlegetni, mert az emberek csoportosan, gyalog vagy lovon ülve, lándzsákkal a kezükben üldözik és próbálják elejteni a bikát egy nagyobb, a városhoz közeli szabad területen. Az állatvédők régóta tiltakoznak a kegyetlennek tartott rendezvény miatt, amelyet az elmúlt évben már komoly rendőri biztosítás mellett rendeztek meg, hogy elkerüljék az ellenzők és a támogatók összecsapását.

Kasztília és Leon kormánya idén májusban engedett a tiltakozók követelésének, és úgy határozott, hogy az arénákban rendezett viadalok kivételével minden tradicionális rendezvényen megtiltja a bikaölést. Tordesillas azonnal tiltakozott a döntés ellen. A keddi futtatáson a hatóságok felügyeltek rá, hogy a bikának ne essen baja. A rendezvényt végül alig negyedórával a hivatalos befejezése előtt egy hirtelen jött heves eső mosta el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek