Amilyen szép, olyan veszélyes a ragyogóan kék tó

Meseszép, türkizszínű tavat kapott fel nemrégiben az Instagram világa. Aztán kiderült, hogy mitől is olyan meseszép az a ragyogó szín.

Oroszországban, Novoszibirszk közelében található a tó, mely sokakat késztet pózolásra és posztolásra. A környező táj teljesen átlagos, fás és dombos, a víz színe viszont olyan, hogy azt már szerkesztgetni sem kell utólag a telefonon.

Nem véletlenül olyan kék az a kékForrás: maldives_nsk/Instagram

A megvalósult Insta álom partján, sőt, a vízen is sok-sok kép készült, és készül a mai napig is, noha a tó tulajdonosai közétettek egy posztot arról, hogy a tavacska vize bizony mérgező. A közeli gyár toxikus anyagaival van tele a tó, a ragyogó türkiz szín pedig épp ezeknek köszönhető. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy ha csak lehet, inkább nagy ívben kerüljék el a tavat.

A „Siberian Maldives" néven ismert tó egyébként annyira népszerűvé vált, hogy saját Instagram fiókja is van @maldives_nsk néven. Itt rengeteg poszt található, amelyeken boldog gondtalanságban lebegnek az emberek a toxikus hullámok tetején.

A tulajdonos cég azt is elmondta, hogy a víz önmagában talán nem lenne mérgező, azonban a tó alját vastagon borítja az iszap (meg ami még az iszapba belekeveredett), és ha valaki azt felkavarja, vagy belelép, akkor kevés eséllyel fog egyedül partra jutni, írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek