700 eurós büntetés jár a bécsi parkokban bringázóknak

Az osztrák főváros néhány parkjában nemcsak bringázni tilos, de még tolni sem szabad a kerékpárt. Aki megszegi a szabályt, az akár 700 eurós büntetést is kaphat.

Schönbrunni Kastély parkjaEurocomm-PR

 Ilyen például a Schönbrunni Kastélypark, az Augarten, a Burggarten, a Volksgarten és a Belvedere parkja. A szigorú szabályon egyelőre nem is akarnak enyhíteni, mert amikor még csak a biciklizés volt tilos a parkokban, sokan csak addig tolták a kerékpárjukat, amíg a parkőrök látóterében voltak, utána újra felpattantak rájuk.

Mindegyik történelmi kert az UNESCO világörökség része, gondozásuk az Österreichische
Bundesgärten feladata. Az osztrák Életminisztériumhoz tartozó kertészet felel a Habsburgok
egykori kertjeiért Bécsben és Innsbruckban. A Schönbrunni Kastélyparkban, a Burggartenben, a Volksgartenben és a Belvedere parkjában azonban nemcsak drótszamarakat, de állatot sem lehet bevinni. Aki pedig fittyet hány a tilalomra, az akár 700 eurós büntetésre is számíthat. A Schönbrunni Kastélynál egyébként naponta mintegy húsz biciklist figyelmeztetnek a parkőrök, hogy nem mehetnek be kerékpárral.

Ausztriában persze bőven találunk klassz helyeket a bringázásra. Alsó-Ausztriában például 4200 kilométer hosszú kerékpárút hálózat, nyolc top-útvonal példaértékű infrastruktúrával és új kerékpárutak várják a bringásokat. A legjobb kerékpáros túra útvonalakat itt mutatjuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek