Káosz van Belgrádban, ne most menjen kirándulni

Kerüljék el a szerb fővárost, ugyanis közlekedési káoszt okozott a rengeteg eső Belgrádban. A forgalom lebénulása nem minden, 20 óvoda beázott és közel 6000 háztartás maradt áram nélkül az éjszakai viharok miatt.

Megbénult a közlekedés a sok eső miattForrás: Shutterstock / Készítette: Fotosr52

A szerb sajtó értesülései szerint egy óra alatt annyi csapadék esett, mint rendesen egy hónap során szokott. A víztömegek a belvárosban és a külterületeken is közlekedési káoszhoz vezettek, a villamosjáratok teljesen leálltak, a Belgrádon átvezető autópályát pedig az árvíz miatt le kellett zárni - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV híreiből.

A fővárosba vezető bekötőutakon is komoly torlódások alakultak ki, autók százai várakoztak a lezárt utakon sokan ugyanis a hétvégi kirándulásokból tartottak haza, mikor az ítéletidő lecsapott. A tűzoltóság megállás nélkül bevetésen volt a késő esti órákig.

Belgrád nagy részén teljes kapacitással dolgoznak a vízszivattyúk. 24 műszaki csapat folyamatosan javítja ki a keletkezett hibákat, emellett 27 másik a város tisztításán dolgozik, valamit 14 csapat a fákat, ágakat takarítja el az utakról, hogy minél előbb helyreállhasson a rend a városban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek