130 ezres bírságot kaphat, ha ezt nem viszi magával a horvát nyaralásra

A Magyar Országos Horgász Szövetség hivatalos statisztikái szerint közel 500 ezer magyar vált ki évről-évre hazai horgászengedélyt, de vannak olyan családok, akik egy külföldi útra is csomagolnak felszerelést, vagy vesznek valamilyen könnyűszerelékes megoldást a helyi árusoknál. Viszont nagyon komoly büntetést kockáztat az, aki engedély nélkül pecázik az Adrián – írja cikkében a Pénzcentrum, figyelmeztetve arra, hogy Horvátországban akár a partról, akár csónakból, akár zsebpecával horgászunk a tengeren, az engedély kiváltása minden esetben kötelező.

Rabac, amelyet az elkötelezett strandolóknak és a vadregényes partszakaszok kedvelőinek találtak kiForrás: Travelo

A lap azt is hozzáteszi, hogy bár az ellenőrzés nem túl gyakori, akit azonban elcsípnek, annak 3 ezer kunás, azaz mai árfolyamon számolva 132 ezer forintos bírságot is a nyakába varrhatnak.

Az engedély kiváltásához még horgászvizsgára sincs szükség, a beszerzése pedig egyszerű. Egy-, három-, hétnapos, féléves vagy éves időintervallumra online és a helyszíni értékesítőhelyeken is meg lehet vásárolni.

A komolyabb horgásztúrákat szervező cégek jellemzően gondoskodnak a szükséges papírokról is, de az a legjobb, ha minden esetben utána kérdezünk. Az árak sem különösebben magasak, legalábbis a bírsághoz viszonyítva semmiképp. A Pénzcentrum infografikája szerint egészen pontosan így néznek ki:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek