170 méter magas felhőkarcolót építenek a szerb fővárosban

  Zöld lámpát kapott a belgrádi torony megépítésének terve, amely nemcsak a szerb főváros, de egész Szerbia legmagasabb épülete lesz.

  Ilyenre tervezik Szerbia felhőkarcolójátForrás: Beobuild.rs

  A közel 170 méter magas tornyot a Belgrád víziváros projektum keretében építik meg, a Száva partján. A tervek szerint összesen 40 emelete lesz, több mint 47 ezer négyzetméter lakóterülettel. A Kula Beograd (belgrádi torony) elnevezésű épületben helyet kap majd egy ötcsillagos szálloda, valamint egy rekreációs és sportközpont is, valamint a kedvező kilátásban is gyönyörködhetnek majd a látogatók.

  A földszinten éttermet alakítanak ki, amelyet a Száva folyó partjáról lehet majd megközelíteni. A tornyot egy gyaloghíd köti majd össze a Belgrád víziváros területén építés alatt álló BW Galeria bevásárlóközponttal. A torony alapkövét egyébként még 2016-ban letették – írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!