Áradnak a folyók Szerbiában, sok helyen leállt a közlekedés

Árvizet és rendkívüli állapotot okozott a hirtelen leesett nagy mennyiségű eső Közép-Szerbiában.

A Bjelica folyó Szerbia középső részén, Požega környékén található, amely a vidéken teljes településeket árasztott el a víz. Sok helyen az udvarok kerítésének csak a felső része látszott ki, de az utcákon maradt járművek sem jártak sokkal jobban. A gyorsan megáradt hegyi vízfolyások miatt több település lakosságát kellett kitelepíteni, az utak is járhatatlanná váltak.

Árvíz nehezíti a közlekedéstForrás: Shutterstock / Készítette: Scherbinator

Hasonlóan súlyos a helyzet kissé keletre, Trstenik környékén is, ahol a Nyugati-Morava folyik - itt több helyen leállt a forgalom. Vajdaságban is gondot okoz a sok eső, az Újvidék-Karlóca autópálya szakasz egy részén sokáig csak egy sávon haladhatott a forgalom - írja a vajdasági Pannon RTV.

Kraljevo és Raška között a vasúti közlekedés is szünetelt. Gruža környékén egy hidat tett tönkre az áradás. A Mezőgazdasági Minisztérium a Morava vízgyűjtő területének 10 kilométeres szakaszán, míg a Duna esetében 22 kilométeren rendelt el rendkívüli árvízvédelmi készültséget Belgrád és Smederevo környékét is érintve. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a Száva vízszintje is emelkedik fog, ami a főváros és Šabac területén eléri majd az árvízvédelmi szintet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek