Áradnak a folyók Szerbiában, sok helyen leállt a közlekedés

  Árvizet és rendkívüli állapotot okozott a hirtelen leesett nagy mennyiségű eső Közép-Szerbiában.

  A Bjelica folyó Szerbia középső részén, Poľega környékén található, amely a vidéken teljes településeket árasztott el a víz. Sok helyen az udvarok kerítésének csak a felső része látszott ki, de az utcákon maradt járművek sem jártak sokkal jobban. A gyorsan megáradt hegyi vízfolyások miatt több település lakosságát kellett kitelepíteni, az utak is járhatatlanná váltak.

  Árvíz nehezíti a közlekedéstForrás: Shutterstock / Készítette: Scherbinator

  Hasonlóan súlyos a helyzet kissé keletre, Trstenik környékén is, ahol a Nyugati-Morava folyik - itt több helyen leállt a forgalom. Vajdaságban is gondot okoz a sok eső, az Újvidék-Karlóca autópálya szakasz egy részén sokáig csak egy sávon haladhatott a forgalom - írja a vajdasági Pannon RTV.

  Kraljevo és Raąka között a vasúti közlekedés is szünetelt. Gruľa környékén egy hidat tett tönkre az áradás. A Mezőgazdasági Minisztérium a Morava vízgyűjtő területének 10 kilométeres szakaszán, míg a Duna esetében 22 kilométeren rendelt el rendkívüli árvízvédelmi készültséget Belgrád és Smederevo környékét is érintve. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a Száva vízszintje is emelkedik fog, ami a főváros és ©abac területén eléri majd az árvízvédelmi szintet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!