Ingyen buszozhatnak a nők Újdelhiben

  A jövőben ingyenesen vehetik igénybe a nők a tömegközlekedési eszközöket az indiai fővárosban, Újdelhiben.

  Az intézkedés előreláthatólag mintegy 850 ezer nőt érint, és évente mintegy 103 millió euróba kerül. A lépés a nők biztonságát hivatott javítani, valamint a légszennyezést csökkenteni – írja az MTI.

  Drágultak a tömegközlekedési eszközök, ezért sokan inkább gyalog jártakForrás: TK Kurikawa/Shutterstock

  A szexuális erőszak széles körben elterjedt problémának számít Indiában. 2016-ban mintegy 40 ezer esetben érkezett jelentés szexuális zaklatásról. A valós szám azonban ennél jóval magasabb lehet a feltáratlan esetek nagy száma miatt. Indiában ugyanis gyakran előfordul, hogy a szexuális zaklatás áldozatai nem jelentik fel az elkövetőket.

  A helyi hatóságok közlése szerint a következő 2-3 hónapban várható az intézkedés életbelépése. A tömegközlekedési szolgáltatók az elmúlt hónapokban emelték áraikat, emiatt sok ember inkább gyalog közlekedik. Emellett még idén 150 ezer biztonsági kamera telepítését tervezik Újdelhiben.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek