Pandás pénzérmékkel lehet fizetni Kínában

  Pandás ezüst pénzérmét bocsátott ki a kínai központi bank, a pénzintézet közleménye szerint az érmét érvényes fizetőeszközként hozták forgalomba.

   

  Egy korábbi kiadású pandás pénzérmeForrás: a98ntfp/Shutterstock

  Az ezüst érme egyik oldalán a pekingi Ég Temploma látható, ahol a jó termésért imádkoznak, valamint az ország neve, a kibocsátás dátuma és a 2019-es bélyeg-világkiállítás kínai neve, mivel az érme a kiállítás alkalmából készült. Az érme másik oldalán egy panda nőstény és kölyke szerepel, valamint a kiállítás angol neve. A 40 milliméter átmérőjű érme 30 gramm ezüstöt tartalmaz, értéke 10 jüan (420 forint). Az érméből 20 ezer példány kerül forgalomba Kínában.

  A 2019-es FIP Bélyeg-világkiállítást a közép-kínai Vuhanban rendezik meg június 11. és 17. között. A kiállításon 4700 keretes bélyegkészletet mutatnak be, ezek közül 2500 tengerentúli kibocsátóktól érkezik. Kína 1983-ban csatlakozott a bélyeggyűjtők nemzetközi szövetségéhez, és azóta 1999-ben és 2009-ben volt a nemzetközi találkozó házigazdája.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!