Meseszép helyen építenek fürdőhelyet a szerbek

  Hamarosan teljesen új és modern arculatot kap a Gazivoda-tó szerbiai partszakasza: strand és modern szállások is épülnek a területen, tudtuk meg a szerb Turistički Svet magazin híreiből.

  A Gazivode-tó felülnézetbőlForrás: Wikipédia

  A mesterséges tó Szerbia és Koszovó között található, a szerbek oldalán a Novi Pazar településhez tartozik. Eddig csak a helyiek kirándulóhelye volt, de a jövőben  - a fejlesztéseknek köszönhetően - rengeteg turistára számítanak. Elsőként egy közel 600 méter hosszú, kavicsos strandot alakítanak ki, ahol vendéglők és szálláshelyek is épülnek. A tóban nem csak fürdeni lehet majd, hanem a kajakozásnak és sport-horgászásnak is teret biztosítanak.

  Aki csobbanni érkezik majd a tóparti strandra, azt hamarosan bambusz napernyők, fából készült padok és fürdőzésre kialakított öböl várja, míg a gyerekeknek egy élménymedencét építenek, amelyben biztonságosan pancsolhatnak és játszhatnak.

  Egy külön öböl készül a csónakoknak és kajakoknak, ahol bérelni is lehet majd vízi járgányokat. A Gazivoda-tavon ezután kajak, kenu és úszó versenyeket is szerveznek majd. A szóban forgó mesterséges tavat a halban gazdag Ibar folyó táplálja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!