Kihalófélben vannak a törülközőből hajtogatott állatok

Furcsa új állatfaj került fel a veszélyeztetett állatok listájára a The Points Guy cikke szerint: a törülközőből hajtogatott állatoké, azon belül is a kirándulóhajókon élő alfaj. A Norwegian Cruise Line hajóin fedezték fel az utasok, hogy már nem várják őket a kabinokban a cuki puha lények. A társaság indoka egyszerű: erőforrásokat (időt és energiát) spórolnak, ha nem állnak neki origamizni a textillel.

Törölközőből hajtogatott állatok.Forrás: Griswold Vacation/Twitter

Kedden közleményt is kiadott a társaság, ami ugyan hemzseg az angol szlengben corporate bullshitnek nevezett céges bikkfanyelv elemeitől, de arra utal, hogy a világ erőforrásait óvják azzal, hogy nem hajtogatnak törülközőt. A lépéssel szerintük a fenntarthatóságot szolgálják „friss innovációval, progresszív oktatással és nyílt együttműködéssel".

Annyiban igazuk van, hogy sokan utána kimosatják-kivasaltatják a hajtogatással meggyűrt törülközőt, ami viszont már valóban energiapazarlás.  

A 16 hajós flotta négy hajóján vezetik be a korlátozást, de a vendégek külön kérésére rögtön rohan valaki hajtogatni. Az utasreakciók változatosak voltak: sok régi törzsutas föl van háborodva, de sokan védik az intézkedést. Colleen McDaniel a CruiseCritic.com nevű hajós értékelő oldaltól elmondta:

Sokan szomorúak voltak látva, hogy egy szeretett hagyomány elhalványul, miközben mások izgatottan nézik, hogy egy hajózási cég proaktívan tesz valamit, hogy segítsen a környezeten.  

A hajtogatás egyébként több évtizedes szokás és a Norwegian mellett sok más társaság is űzi. A szobaszervizes alkalmazottak ilyenkor elefántokat meg majmokat hajtogatnak a törülközőkből, sokszor az utasok cuccait, pl. napszemüvegét is rájuk aggatva. Van olyan cég, amelyik a fedélzetén törülközőhajtogató tanfolyamot is szervez, sőt a Carnival könyvet is kiadott erről a művészetről. A többi társaság egyébként nem tervezi feladni ezt az ősi szokást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek