A hotel, ahol robotok hozzák a tiszta törölközőket

Néhány hete nyílt meg Kína Hangcsou városában a FlyZoo elnevezésű hotel, ahol a szállodai személyzet nagy része robotokból áll. A 290 szobás szállodában egy méter magas robotok intézik a vendégek ügyeit, többek között ők hozzák a tiszta törölközőt is a szobába.

Robotok viszik a műszakot az étteremben isForrás: Global Times/Facebook

A Reuters cikke szerint nemcsak a szobaszervizt végzik robotinasok, hanem többek között a bárban is ők dolgoznak. Egészen pontosan itt egy robotkar látja el a mixeri teendőket - a spéci robot több mint húszféle koktélt tud keverni. És itt jön be az újabb csavar, a vendégnek ugyanis tényleg csak rendelni és inni kell, az italt ugyanis egy arcfelismerő rendszer segítségével azonnal a számlájára terhelik.

Az egész hotel roppant futurisztikusForrás: Zhejiang Daily Media/Facebook

A bejelentkezéskor már eleve kis arcfelismerő termináloknál kell igazolnia mindenkinek a személyazonosságát, ezt használják később a legtöbb szolgáltatáshoz. Arcfelismerő rendszerrel működik a lift és ez nyitja a szobák ajtaját is.

A kijelentkezés is roppant gyors és hatékony. Egyszerűen csak meg kell nyomni egy gombot a FlyZoo alkalmazásában, és ennyi: a szoba bezáródik, a pénzt levonják, a vendég arca pedig azonnal törlődik a hotel rendszeréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek