Még a kerítést is átmászta, hogy a romváros mozaikjait összeszedje

Úgy tűnik a romvárosok antik kincsei vonzzák a tolvajlási hajlammal megáldott turistákat. Miután 2018-ban két francia turista próbált márvány- és kerámiadarabokat lopni Pompejiből, valamint előtte 2016-ban egy amerika látogató szedett fel egy márványdarabot a Kis szökőkút házából, most egy brit utazó gondolta úgy, hogy eltesz emlékbe egy tucatnyi mozaiklapot.

Domus mozaikpadlóval, PompejiForrás: Pier Giorgio Carloni / Shutterstock.com

Az antik romváros őrei vették észre, hogy az apja és a húga társaságában lévő lány a korláton átlépve felszedett mintegy tucatnyi mozaiklapot az olaszországi Pompeji romvárosában található Vasmacska ház díszes padlójáról. A húszéves angol lány hármat a hátizsákjába rakott, majd gyorsan távozott. Az őrök értesítették a csendőröket, akiknek sikerült elfogniuk a tolvajt még azelőtt, hogy elhagyta volna a régészeti park területét. A lány szabadlábon maradt, de feljelentést tettek ellene.

A hírek szerint régészeti park igazgatósága 3000 euróban (964 ezer forint) adta meg a lány által okozott kárt. A Vasmacska házát, amely egy hajóhorgonyt ábrázoló mozaikról kapta a nevét, tavaly decemberben nyitották meg a látogatók előtt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek