Egy hétig alig kell fizetni a belépőért a Plitvicei-tavaknál

Idén 70 éve, hogy megnyitotta kapuit a horvát Plitvicei-tavak Nemzeti Park, és 40 éve, hogy felkerült az UNESCO világörökségi listájára. A kerek évfordulók alkalmából egy teljes héten át alig kell fizetni a belépőjegyért.

Minden látványosságot körbejárhatnak az olcsó jeggyelForrás: Shutterstock / Készítette: weniliou

Az április 22. és 28. között érkező turisták használhatják ki az olcsó belépőjegyet, ami egy felnőtt esetében 50 horvát kunába kerül, ami átszámolva 2000 forint, a gyerekeknek pedig 20 kuna, azaz 850 forint lesz a jegy.

Ezeken a napokon, akárcsak máskor, körbe lehet járni a park összes látványosságát, meg lehet nézni a kristálytiszta tórendszert és fel lehet keresni minden turistaútvonalat – írja a HrTurizam. Fontos tudnivaló, hogy aki szeretne élni a lehetőséggel, az kizárólag az interneten rendelheti meg az olcsó jegyeket, legkésőbb két nappal az érkezés előtt. A jegyvásárlást ide kattintva bonyolíthatja le. 

A horvát parkot páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt már 1949-ben nemzeti parkká nyilvánították. Területén több védett állatfaj él: medvék, farkasok, vidrák és erdei fülesbaglyok. 1979-ben a vidék rákerült az UNESCO természeti világörökségi listájára is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek