Jócskán megdrágul a belépő a Plitvicei-tavakhoz

A Plitvicei-tavakat jó időben megrohamozzák a turisták, ami a természeti környezet megóvásának rovására megy. A hatóságoknak lépnie kellett, csak éppen másképp szeretnék megoldani a látogatók számának csökkentését – ellentétben például Thaifölddel, ami egész egyszerűen bezárja a Part forgatási helyszínéül szolgáló strandot, hogy a természet regenerálódni tudjon.

Alaposan ki kell nyitnia mostantól a pénztárcáját annak, aki napközben, 16 óra előtt szeretne a parkba lépni – írja a Total Croatia News. A jegyárak változását három hónapon át tartó, politikától sem mentes vita előzte meg, és mint ahogy várni lehetett, a végeredmény az lett, hogy a jegyárak jelentősen megemelkedtek.

A tavak a világörökség részét képezikForrás: Flickr.com

A kiadott árlista szerint a napközbeni belépő az április 1-jétől június 30-ig terjedő időszakban 40 kunával (nagyjából 1600 forint) lesz több, mint tavaly, majd főszezonban, július 1. és augusztus 31. között  fejenként 250 kunát kóstál majd, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 10500 forint - viszont 16 óra utáni belépéssel már csak 150 kunát (6300 forintot) kell fizetni.

Részletes árlistát a tavak saját honlapján oldalon talál. Ha esetleg nem tudja, miért érdemes megnézni Plitvicét, itt eláruljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek