Látássérülteket vittek el síelni a Kékestetőre

Az utóbbi években több olyan programba beszállt a sportáruházlánc Decathlon, ahol látássérülteknek segítenek sportolási lehetőséghez jutni, most síelni vittek el pár vállalkozó szellemű embert. A cég közleménye szerint korábban a LÁSS Egyesülettel pedig Láthatatlan fitneszt szerveztek, február elején pedig felmentek a Kékestetőre.

Az eseményt a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületével közösen szervezték meg; az egyesület célja minél több szabadidős sporttevékenység bemutatása a látásukban korlátozott embereknek. Az egyesület azoknak is segít, akiknek akadályba ütközne bizonyos sportok űzése, így biztosítanak nekik kíséretet.

Látássérült snowboardos a Kékestetőn.Forrás: Decathlon

A céggel először 2017 márciusában működtek együtta Láthatatlan Futás eseménysorozatán, amikor heti kétszer futottak egy szigetkört a Margit-szigeten. Tavaly pedig a Sportolj akadályok nélkül program elemeként a Láthatatlan Fitneszt indították el, amiben funkcionális köredzéseket végeztek heti szinten.

Az áruházlánc közölte, tavaly találták ki a síelés ötletét, amire kilenc látássérült ment el. Akik már csúsztak, azok a Decathlon munkatársaival mentek síelni, akik még nem, azokat pedig külsős oktató segítette. Forgács Szabolcs, a LÁSS Egyesület elnöke elmondta, ez még nem a programok vége, hisz jön a tavasz:

Mindenki nagyon élvezte a közös síelést, és ezen felbuzdulva egyéb közös programokat is tervezünk az idei évre a Decathlonnal: május 4-én például tandem kerékpárokkal tekerjük majd körbe a Velencei-tavat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek