Megörökítené a nevét a Colosseumon? Húszezer euró lesz

  Nem az első eset, hogy vandalizmusért büntetnek a Colosseumnál, és ha tippelnünk kellene, nem is az utolsó.

  Egy ecuadori férfit értek tetten, amikor a közel kétezer éves műemlékbe véste felesége és gyermekei nevét – írja a This is Italy. Az esetet egy idegenvezető vette észre, ő értesítette a rend őreit. Az ilyen jellegű és mértékű vandalizmusért az olasz törvények értelmében húszezer eurós bírság is kiszabható. Ebben az esetben az elkövető még várja a bírói ítéletet.

  Ezt a 2015-ben készült képet az olasz Carabinieri tette közzé egy másik eset kapcsán, amikor egy orosz futballistát kaptak rajta, hogy a képen látható érmével véste nevét a Colosseum falábaForrás: AFP/-

  Mint Róma vitatott döntéseiről ismert polgármestere, Virginia Raggi a Twitteren megírta: "Róma tiszteletet érdemel. Aki a Colosseumot rongálja, az sérti Rómát és a rómaiakat is".

  A Colosseum a világ egyik legnépszerűbb műemléke, melyre évente hétmillió turista kíváncsi, és most már esténként is látogatható

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!