Mostantól tilos a halászat az Altaj régió folyóin

  A kínai halászati hatóságok természetvédelmi okokból betiltották a halászatot az Altaj-hegység folyóin, beleértve az Irtist, az Ob legnagyobb mellékfolyóját, amelynek vize a Jeges-tengerbe ömlik.

  Az egész éves halászati tilalmat a kínai régióban a folyók halállományának helyreállítása, a természeti élőhelyek védelme, a vízi állatok és növények diverzitásának helyreállítása és a városokat ellátó vízforrás védelme érdekében vezetik be - közölte az altaji halászati igazgatási központ vezetője.

  Kínai halászcsónakokForrás: colobrewer57/Pixabay

  Az Irtis Kína északnyugati részén, az Altaj-hegységben ered, és Kazahsztánon, majd Oroszországon át ér a Jeges-tengerbe.

  Az Irtisen 2005 óta április és július között már eddig is időszakos halászati tilalom volt érvényben. Emellett a folyó természeti környezetének védelmében is tettek már lépéseket a hatóságok. Tavaly 1900 kilogrammnyi illegálisan kifogott halat eresztettek vissza a folyóba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!