40 órára a semmi közepén ragadt egy amerikai vonat

183 ember számára roppant fontos esemény történt előző nap: végre kiszabadultak egy 40 órás fogságból. Nem valami őrült szekta tettéről van szó, hanem az amerikai Amtrak egy elakadt vasúti szerelvényéről.

A BBC News írt róla, hogy a Seattle-ből Los Angelesbe tartó vonatot először egy vágányokra dőlt fa állította meg vasárnap este Oregon államban. Közben kitartóan havazott, újabb fák dőltek előttük a sínekre, a vonat pedig bennragadt egy kis állomáson. A helyzet annyira kritikus volt, hogy a hatóságok sem tudták elérni a környéket, így a vonatot sem. Senki sem sérült meg, de sokan idegileg elfáradtak a várakozásban.

Forrás: Twitter/Rebekah Dodson

Az utasok persze hamar kifogytak alapvető dolgaikból, így hiányt szenvedtek ételből, italból, pelenkából és egészségügyi termékekből, miközben mindenki egyre idegesebb lett. Egyikük szerint le se tudtak szállni, mert 1,2 méteres hó volt odakint, egyszerűen nem volt hova menniük. Több egyetemi hallgató azon feszengett, hogy a professzoraik nem fogják elfogadni a hiányzásuk okát.

Még 20 japán diák is a vonaton ragadt, ráadásul nem is igazán tudták ezt jelezni a külvilág felé a gyenge térerő miatt.  

Végül egy Seattle felől érkezett mozdony – a körülmények miatt nagyon lassan – visszavontatta a szerelvényt Eugene városába. Ott az Amerikai Vöröskereszt önkéntesei várták az embereket, akik ételt és vizet adtak nekik. Az Amtrak közölte, hogy a fedélzeten elfogyasztott ételt és italt nem számlázzák ki az utasoknak, illetve elnézést kértek és kompenzációt ajánlottak.

Érdekesség, hogy korábban egy Oakridge nevű városka állomásán ragadt a vonat, ami szintén nem járt jól a havazással: megközelíthetetlen volt közúton és árama sem volt. A benzinkutak és boltok bezártak, szóval a vonat utasait el se tudták volna helyezni itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek