Hogy felejt valaki a vonaton egy 3 milliót érő Picasso-vázát?

  Szinte mindenkivel előfordul életében, hogy egyszer, vagy akár többször a vonaton felejtett valamit. De akkora értéket valószínűleg kevesen hagynak a vonaton, mint az a német férfi, aki egy eredeti Picasso-val utazott.

  A 76 éves férfi február 15-én Kasselből tartott Düsseldorfba, amikor átszállás közben a vasúti kocsiban felejtette a szerinte legalább 10 ezer eurót (bő hárommillió forint) érő, bagolymotívummal díszített műalkotást, írja az MTI.

  Pabo PicassoForrás: Wikipedia

  A férfi még a peronon észrevette, hogy a bevásárlószatyorban lévő kerámia a kocsiban maradt, rögtön szólt is a pályaudvar személyzetének, amely értesítette a távozó szerelvény vezetőjét. Ám mire a mozdonyvezető elment megkeresni a táskát, az addigra már eltűnt. A szóban forgó műtárgy egy 26 centiméter magas váza, mely 1953-ból származik, a művész Bagoly-sorozatából.

  A rendőrség nem közölte, hogy a férfi miért utazott egy Picasso-vázával a táskájában, illetve, hogy az alkotás miként került egyáltalán hozzá. A rendőrség jelenleg lopás címén nyomoz az ügyben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!