Kínai tavaszünnepet tartanak a Millenárison

  Nagyszabású tavaszünnepet tart Kína és Magyarország közösen a Millenáris B épületében – közölte a szervező Magyar-Kínai Kulturális Egyesület még kedd este. Az esemény neve majd' olyan hosszú, mint a Nagy Fal: Gyönyörű Kína – Boldog Tavaszünnep – A 2019-es Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál.

  Az ünnepségnek külön jelentőséget ad, hogy 2019-ben lesz a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 70. évfordulója. A már harmadik, stílszerűen háromnapos fesztivált ezért a kínai nagykövetség szponzorálja.

  Kicsi a rakás - vajon felismerik-e, melyik kéz kié? Csengdui csendéletForrás: Shutterstock

  Az ingyenes rendezvényen érdekes programokkal várnak január 25-én 14-18 óra között, valamint 26-27-én 10-18 óra között. Lesz pandakiállítás, asztali foci, szellemi kulturális örökség kiállítás, festészeti és kalligráfiai kiállítás, teaszertartás, kínai orvoslási klinika, turisztikai ajánlók, kung-fu verseny, hagyományos kínai öltözékek bemutatója- és felpróbálása és kínai ínyecségek kóstolója is.

  A művészeti program se smafu: sárkány- és oroszlántánc, hagyományos kínai hangszeres fellépések („derék dob", kínai citera, „erhu", tökfuvola, furulya), pekingi opera, néptánc, gyermekek tánca és így tovább. Szóval Millenáris, január 25-27.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!