Lövöldözgetnek Cancúnban, biztonságos a város?

  Nagyon szeretik a turisták Cancúnt és eleve a délkelet-mexikói Yucatán-félszigetet, ez nem újdonság. Az viszont már az, hogy itt is megjelent a fegyveres erőszak. Nemrég egy éjszakai bárban tört ki lövöldözés, amiben öten meghaltak, öten pedig megsérültek, ezért a brit Express utánanézett, mennyire biztonságos Cancún, mit ajánl a brit külügy.

  Cancún tengerpartja és szállodasora.Forrás: Shutterstock/jdross75

  Az utóbbira az a válasz, hogy kevés dolgot ajánlanak. Azt nem mondták ki, hogy nem ajánlott Cancúnba utazni, de figyelmeztetnek rá, hogy a bűnözés eléggé jelen van a térségben. Hozzáteszik, a turisták által kedvelt Cancún, Playa del Carmen, Cozumel, Los Cabos, Puerto Vallarta és Nuevo Vallarta nem váltak a drogbandák erőszakhullámának áldozatává.

  Azonban 2017 óta több lövöldözés előfordult a környéken olyan helyeken is, amiket sok turista látogat.  

  Azt írják, megnövelte a kormány a rendőri jelenlétet a hotelek környékén. A bűnözők alapvetően nem turistákra vadásznak, ellenben egy incidensnek lehet ártatlan, épp odatévedt áldozata is. Aki erre jár, érdemes követnie az utazásszervezője és a helyi hatóságok tanácsait, valamint figyelmesnek lennie.

  A hatóságok szerint az utóbbi egy évben 774 embert lőttek le a környéken, ami 2017-hez képest durva emelkedés: akkor 359 ember vált áldozattá. Ennek fő oka, hogy a Jalisco Új Generáció drogkartell beszivárgott ide, és más helyi bandákkal került összetűzésbe.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!