Izzó kődarabokat lő ki magából Popocatépetl vulkán Mexikóban

  Hamut szórt és izzó kődarabokat lövellt ki szerdán a Mexikóvárostól délkeletre fekvő Popocatépetl vulkán a környező településekre. A mexikói katasztrófavédelmi központ (Cenapred) szerint három kilométer magas füst- és hamuoszlop kígyózott a tűzhányó felett.

  Ilyen lenyűgöző látványt nyújt reggel a Popocatépetl. A kép nem a tegnapi eseményekről készültForrás: Cristobal Garciaferro/Shutterstock

  Az izzó szikladarabok több mint két kilométeres körzetben hullottak a vulkán lejtőjén. Puebla állam polgári védelmi hatósága szerint hamu hullott a vulkántól északkeletre fekvő településekre.

  Az 5426 méter magas vulkán gyakorta mutat megnövekedett aktivitást. A Popocatépetl México, Puebla és Morelos szövetségi tagállamok határain fekszik. A tűzhányó körül tizenkét kilométeres zárt zónát alakítottak ki a hatóságok. A vulkán 100 kilométeres körzetében 25 millió ember él. A spanyol hódítók 16. századi érkezése óta 15 nagyobb kitörését jegyezték fel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!