Nyulakból alkottak Stonehenge-et Amerikában

Tudta, hogy a Stonehenge kőképződménynek számos másolata, utángyártása létezik a világon? Rendben, ez még nem meglepő, de sejtette-e, hogy kőnyulakból is kirakták a megalitikus kőkör utánzatát az Egyesült Államokban?

Az Atlas Obscura oldalán találtuk meg a csodálatos alkotmányt, amit 2013-ban avattak fel a kaliforniai Newport Beachen. A Bunnyhenge (magyarosan Nyúlhendzs) nevű alkotás 14 nagyméretű fehér nyúlszoborból áll. A városházánál dekkoló nyulak egy kört alkotnak, mind a kör belseje felé néznek.

A Nyúlhenge és az elégedetlen jelölt.Forrás: YouTube/VideoTrekProductions

A roppant cuki műalkotás azonban megosztotta a newportiakat. Kezdetben persze mindenki imádta, hozták ide a gyerekeket örömködni, de aztán kiderültek a költségek, és a józanabbja hátrahőkölt. 221 ezer dollárba került a kőmóka, a költés pedig nagy port kavart. A helyi választások előtt az egyik jelölt kampányvideóban közölte:

fel kell robbantanunk a nyuszikat!  

A nyuszik azonban hatodik éve dacolnak a természet erejével és az emberi dühvel, ami persze lecsengőben van. Az Atlas szerint azért is érdemes eljönni e parkba, mert több menő szobor is színesíti azt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek